7. mail toimus Toomkirikus” Katedraali palveraamatu ” ESITLUS

Toomkoguduse „Katedraali palveraamat“ on nii nädala teejuht kui koguduseliikme palvete kaudu kirikuaasta tutvustaja.

„Igale asjale on määratud aeg ja aeg on igal tegevusel taeva all“. Need on Koguja raamatu 3. peatüki algussõnad. Kuidas me oma aega hindame ja korrastame, kas oskame argipäeva hetkede ja päevade jadas mõelda sellelegi, mille jaoks ja kuidas me elame ja liigume ja oleme? Ehk aitab elurütmi seada “Katedraali palveraamat”, kus lisaks pühapäevastele teemadele leiab rohkesti nii kiriku- kui rahvakalendri jaoks olulisi tähtpäevi, mil aega võtta palvele.

Cantate pühapäev oli toomkoguduse jaoks eriline, sest esitleti „Katedraali palveraamatut“, mille koguduseliikmed ja vaimulikud on kokku seadnud. Tavaliselt on raamatu saatesõnad heatahtlikule lugejale, kuid palvetamine on palju enam kui raamatusse trükitud sõnade lugemine. “Katedraali palveraamat” on pühendatud heatahtlikule palvetajale. Alati saaks ju võtta varasemast ajast tuntud ja kuulsate inimeste palveid või tõlkida neid teistest keeltest, kuid Toomkogudus otsustas, et korjab need oma inimeste käest kokku ja 15 autorit olidki valmis oma palveid trükivalguses esitama. Suur tänu neile ja toimetaja õpetaja Joel Siimule, kes aitas luua raamatu struktuuri, kaasautoreid innustas ja pidas järge. Palveelu on ju inimese rikkus kõnelda oma Looja ja Lunastajaga, seepärast soovisime, et raamat oleks kujundatud pidulikult. Suur tänu kujundajale Riina Sildveele ja keeltoimetajale Sirli Lemberile.

Raamatust leiad palve kirikuaasta igaks pühapäevaks, lisaks palved suuremateks ja väiksemateks pühadeks, mälestuspäevadeks ning ka perekondlikeks sündmusteks.

Palveraamatuid saab endale soetada toomkogudusest.

Osa kaasautoreid raamatusse allkirju jagamas.
Foto: Arho Tuhkru

Tallinna Toomkogudus 17.05.2023

Pühapäev, 21 juuli 2024
 • 11:00 – 12:30
  MISSA - 9. pühapäev pärast nelipüha. Õpetaja Joel Siim, diakon Renè Paats, organist Gustav-Leo Kivirand

Laupäev, 27 juuli 2024
 • 12:00 – 12:30
  ORELIPOOLTUND - Ines Maidre. Kavas J. S. Bach, P. Cochereau, R. Sløgedal

Pühapäev, 28 juuli 2024
 • 11:00 – 12:30
  MISSA - 10. pühapäev pärast nelipüha. Ustavus Jumala andide kasutamisel. Õpetaja Arho Tuhkru, organist Kadri Ploompuu

 • 14:00 – 15:00
  MISSA Merivälja Südamekodus

Kolmapäev, 31 juuli 2024
 • 19:00 – 20:00
  Kesknädala ORELIKONTSERT - Ilze Reine (Läti). Kavas J. S. Bach, F. Mendelssohn, M. Reger, R. Dubra. Piletid 10/7 €

Laupäev, 03 august 2024
 • 12:00 – 12:30
  ORELIPOOLTUND - Liina Rahuoja. Kavas F. Mendelssohn, A. Milner, A. Pärt

Pühapäev, 04 august 2024
 • 11:00 – 12:30
  MISSA

Suur kalender

Maarja kirik

Maarja kirik