XXIII TOOMKONVERENTS “Tallinna orelid”

Olete väga oodatud XXIII toomkonverentsile “Tallinna orelid” toomkiriku käärkambris reedel, 24. novembril algusega kell 13.

Konverents on pühendatud toomkiriku Ladegasti-Saueri oreli restaureerimise 25. aastapäevale ning Kaarli kiriku Walckeri oreli 100. sünnipäevale. Lisaks nendele kahele rahvusvaheliselt kõrgelt hinnatud orelitele on konverentsi fookuses ka Oleviste kiriku Walckeri orel. See pillide kuningas on kahjuks tänini lõpuni välja ehitamata, aga vääriks kahtlemata selle ettevõtmist.
Ettekannete teemadeks on ka Eesti orelitöökodade olukord tänapäeval ja oreli õppimise võimalused Eestis. Samuti püütakse leida vastust küsimusele, kas ja keda tänapäeval orelimuusika kõnetab. Ettekandjateks on Toomas Mäeväli, Piret Aidulo, Liina Rahuoja, Joel Siim, Jüri Reinvere (ülekandena), Andres Uibo ja Kristel Aer.
Konverentsiga kaasnevate üritustena toimub samal õhtul kell 17.30 Kaarli kirikus Juhan Jürme kantaadi “Memento mori” ettekanne esmaettekande 90. aastapäeval, laupäeval, 25.11 kell 12 orelikontsert toomkirikus, kus esinevad oreli õppijad Eesti Muusika- ja Teatriakadeemiast, Tallinna Muusika- ja Balletikoolist ja EELK Usuteaduse Instituudi kirikumuusika osakonnast ning kell 13.30 Oleviste oreliga tutvumine.


Tallinna Toomkogudus 20.11.2023

Suur kalender

Maarja kirik

Maarja kirik
blog.aidol.asia youngteens.net a-coon.com