23. OKTOOBRIL kell 18 ühispalvus Taizè lauludega Tallinna Toomkirikus

Olete oodatud Taizé palvusele Toomkirikus 23. oktoobril kell 18:00.

Üheskoos lauldakse lühikesi ja meeldejäävaid vennaskonna laule, mõtiskletakse Jumala sõna üle ning palvetatakse kogu maailma ja iseendi eest.

Taizé vennaskond on Lõuna-Burgundias Taizé külas asuv oikumeeniline vennaskond, mille rajas 1940. aastal teoloogiatudeng Roger Schultz (1915-2005). Teise maailmasõja keeristes alguse saanud kogukond on oma eesmärgiks seadnud lepituse mittekristlaste ja kristlaste vahel. Vendade ühise elu alussambad on PALVE, TÖÖ ja KÜLALISLAHKUS.
Tänapäeval kuulub vennaskonda üle saja venna, kes elavad vastavalt mungaordu tavadele – abielutuses, varaühisuses ja priori ehk autoriteedi tunnustamises. Vennad elavad üksnes oma tööst ega võta vastu annetusi. Vendade igapäevaelu koosnebki peamiselt palvest, tööst ja sisemisest vaikusest, milles Jumal saab kohal olla. Inimesest väljaspool oleva püsiva teadvustamine muudab alandlikuks, avatuks ja usaldavaks. Varaühisus on märk ka solidaarsusest kõikide inimeste, eriti vaestega. Oikumeeniast annab tunnistust ka vennaskond ise, sest sinna kuuluvad vennad erinevatest kristlikest konfessioonidest, rahvustest, kultuurist ja ühiskonnast. Ühtsus tähendab selles kontekstis koos palvetamist ja elamist kogukonnas.

Eesti Kirikute Nõukogu (EKN) kutsel toimub järgmine ja järjekorras 47. Taizé Euroopa noorte täiskasvanute aastavahetuse kohtumine Eesti Vabariigi pealinnas Tallinnas.
Tallinna kohtumine on seni põhjapoolseim Taizé noortekohtumine Euroopas.

Täpsem info www.taizetallinn.ee

Kõik on oodatud!


Tallinna Toomkogudus 17.10.2024

Nothing from Neljapäev, 17 oktoober 2024 to Kolmapäev, 06 november 2024.

Suur kalender

Maarja kirik

Maarja kirik