Tallinna Toomkirikut külastasid vanatehnika huvilised

Möödunud teisipäeva õhtuhämaruses oli Toomkiriku esine plats pilgeni täis vana-aegseid autosid, mootorrattaid, sõidukeid ja vahvaid sõpru, kes olid nii roolis kui ka kaassõitjate osas. Kiriku plats oli elevust täis, sest iga auto ja iga restaureerimise ning kordategemise lugu on ainulaadne.

Toomkirikul oli heameel enda ümber võõrustada ligi 100 vanaaegset sõiduvahendit ning nende juhte ja kaasreisijaid. Meie koguduse vaimulikud: René Paats, Joel Siim ja Arho Tuhkru tutvustasid kirikut ja erinevaid kohti, mille juurde tavaliselt ei saa.  Külastajaile oli avatud kellatorn ja kirikukellade galeriid, käärkamber ning Jüri kabel. Vaadata sai ka vastvalmivat Inglikabelit ja palju muudki, mida kirikusaal endas hoiab.

Kirik oli kuni hilise õhtuni täis siginat, saginat ja elevil inimesi. Suur tänu vastuvõtmise kaasaitamise eest meie headele abilistele: Linda Ümerale, Kaja Kappelile ja kirikumees Jürnas Koklale. Kogu sündmuse algataja ja käimalükkaja on Indrek Sirk, kes organiseeriski vanatehnika huvilistele nende 20. tegutsemisaasta ja 100. kokkusaamise puhul kokkutuleku just iidses Toomkirikus, et tutvustada toomkirikut ja erinevaid lugusid.

Pidlid: Indrek Sirk, Joel Siim, Arho Tuhkru  


Tallinna Toomkogudus 23.09.2024

Nothing from Esmaspäev, 23 september 2024 to Pühapäev, 13 oktoober 2024.

Suur kalender

Maarja kirik

Maarja kirik