EELK võõrustab alates 25. maist kuni 1. juunini Tallinnas Kurhessen-Waldecki Evangeelse Kiriku partnerkirikute piiskoppide konsultatsiooni

EELK võõrustab alates 25. maist kuni 1. juunini Tallinnas Kurhessen-Waldecki Evangeelse Kiriku partnerkirikute piiskoppide konsultatsiooni. Kohtumise peateema on kiriku roll rahu eest seisjana maailmas.

Pirita kloostris toimuval konsultatsioonil osalevad lisaks Eesti ja Saksamaa Kurhessen-Waldecki kiriku esindajatele ka luterlike kirikute piiskopid Namiibiast, Lõuna-Aafrikast, Indiast, Kõrgõztanist ja Rumeeniast. Pirita kloostris toimuva sündmuse avasid eile, 25. mail tervitussõnade ja palvusega peapiiskop Urmas Viilma ja Pirita kloostri juhatuse liige Ema Vimala.

Täna, 26. mail tegi pikema tutvustava ettekande peapiiskop Viilma, kes avas läbi Eesti ajaloolise, kultuurilise ja religioosse konteksti tutvustamise väliskülalistele ühtlasi ka siinsete hoiakute tagamaid, muuhulgas ka Ukrainas käiva sõjaga seonduvalt, tuues välja mitmeid ajaloolisi paralleele. Peapiiskop esitas ka ajaloolise võrdluse lähiregiooni kirikutest, aga ka ülevaate kiriku ja riigi suhetest, samuti Eesti inimeste usulistest hoiakutest ja luterliku kiriku koostöösuhetest teiste kirikutega.

Külalised osalesid täna Kristuse taevaminemispüha jumalateenistusel Tallinna Toomkirikus, kus toimus ka kuue luterliku kiriku vaimuliku ordineerimine. Seejärel kirjutati Tallinna Rootsi-Mihkli kirikus pidulikult alla EELK ja partnerkirikute koostöölepingu jätkamisele. Sündmusel osalesid lisaks külalistele EELK kirikuvalitsuse liikmed ja ka äsja ordineeritud vaimulikud.  

Konsultatsioon jätkub kuni laupäeva lõunani partnerkirikute esindajate ettekannetega. 

Tekst: Regina Hansen.


Tallinna Toomkogudus 29.05.2022

Pühapäev, 21 juuli 2024
 • 11:00 – 12:30
  MISSA - 9. pühapäev pärast nelipüha. Õpetaja Joel Siim, diakon Renè Paats, organist Gustav-Leo Kivirand

Laupäev, 27 juuli 2024
 • 12:00 – 12:30
  ORELIPOOLTUND - Ines Maidre. Kavas J. S. Bach, P. Cochereau, R. Sløgedal

Pühapäev, 28 juuli 2024
 • 11:00 – 12:30
  MISSA - 10. pühapäev pärast nelipüha. Ustavus Jumala andide kasutamisel. Õpetaja Arho Tuhkru, organist Kadri Ploompuu

 • 14:00 – 15:00
  MISSA Merivälja Südamekodus

Kolmapäev, 31 juuli 2024
 • 19:00 – 20:00
  Kesknädala ORELIKONTSERT - Ilze Reine (Läti). Kavas J. S. Bach, F. Mendelssohn, M. Reger, R. Dubra. Piletid 10/7 €

Laupäev, 03 august 2024
 • 12:00 – 12:30
  ORELIPOOLTUND - Liina Rahuoja. Kavas F. Mendelssohn, A. Milner, A. Pärt

Pühapäev, 04 august 2024
 • 11:00 – 12:30
  MISSA

Suur kalender

Maarja kirik

Maarja kirik