TALLINNA PRAOSTKONNA VAIMULIKE PALVEKETT Neljapäev, 25. märts 2021

Issanda kuulutamise püha ehk paastumaarjapäev, märtsiküüditamise aastapäev.

Tallinna praostkonna vaimulikud kutsuvad kõiki ristiinimesi palvetama.

Ühispalves on jõud!

EELK Nõmme Rahu koguduse õpetaja OVE SANDER:

Issand, Sa näed mu viletsust ja jõuetust. Sa näed, et tihti on ülesandeid rohkem, kui suudame täita. Meilt oodatakse rohkem, kui meil on jõudu. Kõige selle juures ära lase meil kibestuda ega heita lootust, vaid kõiges vaadata Sinu ristile. Sinu ristile ja kannatustele, milles minu rist ja minu kannatus ei ole mainimisväärsed.

Vaata oma armuga neile, keda tol aastakümnete tagusel märtsikuu kirkal päeval kodudest välja kisti ning saadeti pimeduse teekonnale. Ja ometi olid Sina neile trööstiks ja valguseks! Sinus nad lõpetasid oma vaevade teekonna ja jõudsid sinna, kus pole enam valu, kannatust ega surma, vaid kus Sinu telk on nad öömajale võtnud.

Täname armu eest neile, kes pöördusid tagasi. Täname jõu ja lootuse eest, millega Sa täitsid nende omaste südamed.

Vaata, Issand, kõigile kannatajatele ja surijatele ka täna, kui saab meie maal aasta esimesest koroonasurmast. Oma rahu kingi Sa neile, Issand, ja Sinu kustumatu valgus paistku nende üle. Ära jäta maha kedagi, kes on viimses võitluses. Ära jäta maha meid, Sinu lapsi, et me võiksime leida koha Sinu troonisaalis ja taeva rõõmulauas.

Võta vastu meie tänu püha Jumalasünnitaja Neitsi Maarja eest. Sinu kirik kiidab ikka ja alati õndsaks Teda, kes palus rõõmuga Sinu tahtmise sündimise eest. Palugu Ta koos kõikide pühadega nüüd meie, vaeste patuste eest, et võiksime oma patud andeks saada, meelt ja elu kas või pisutki parandada ning viimaks jõuda sinna, kus Sina, Püha Kolmainu Jumal, meid ees ootad. Sinule kuulugu kiitus ja au nüüd, ikka ja igavesti.


Tallinna Toomkogudus 25.03.2021

Pühapäev, 21 juuli 2024
 • 11:00 – 12:30
  MISSA - 9. pühapäev pärast nelipüha. Õpetaja Joel Siim, diakon Renè Paats, organist Gustav-Leo Kivirand

Laupäev, 27 juuli 2024
 • 12:00 – 12:30
  ORELIPOOLTUND - Ines Maidre. Kavas J. S. Bach, P. Cochereau, R. Sløgedal

Pühapäev, 28 juuli 2024
 • 11:00 – 12:30
  MISSA - 10. pühapäev pärast nelipüha. Ustavus Jumala andide kasutamisel. Õpetaja Arho Tuhkru, organist Kadri Ploompuu

 • 14:00 – 15:00
  MISSA Merivälja Südamekodus

Kolmapäev, 31 juuli 2024
 • 19:00 – 20:00
  Kesknädala ORELIKONTSERT - Ilze Reine (Läti). Kavas J. S. Bach, F. Mendelssohn, M. Reger, R. Dubra. Piletid 10/7 €

Laupäev, 03 august 2024
 • 12:00 – 12:30
  ORELIPOOLTUND - Liina Rahuoja. Kavas F. Mendelssohn, A. Milner, A. Pärt

Pühapäev, 04 august 2024
 • 11:00 – 12:30
  MISSA

Suur kalender

Maarja kirik

Maarja kirik