TALLINNA PRAOSTKONNA VAIMULIKE PALVEKETT Esmaspäev, 22. märts 2021

Tallinna praostkonna vaimulikud kutsuvad kõiki ristiinimesi palvetama. Ühispalves on jõud!

EELK Tallinna Püha Vaimu koguduse abiõpetaja EHA KRAFT:

Victor Hugo on oma romaanis „Hüljatud“ kirjutanud: „Kui sa oled näinud mehe viletsust, pole sa midagi näinud, sa pead nägema naise viletsust. Kui sa oled näinud naise viletsust, pole sa ka midagi näinud, sa pead nägema lapse viletsust.

“Me palume, et täiskasvanud kõikides kriisides – peresisestest kuni globaalsete, kõiki haaravate kriisideni välja – suudaksid võtta vastutuse ja meeles pidada, et kõikide meie otsuste ja otsustamatajätmiste eest vastutavad ja maksavad lapsed. Aamen.

EELK Tallinna Püha Vaimu koguduse Lasnamäe Püha Markuse osakoguduse misjonär KIRSTI MALMI:

Meie Isa, kes Sa oled taevas, kuid siiski lähedal. Sind ei ole võimalik panna lukku ühegi riigi poolt. Sina ei ela ainult kirikuhoonetes, kus praegu ei lubata koguneda, vaid samahästi Lasnamäe paneelmaja üheksanda korruse korteris. Täname, et Sina ei hoia distantsi ega käi meist kaarega mööda!

Palume Sinu julgustavat ligiolu nendele, kes on leidnud oma postkastist maskipaki ja teate nakkuskoldest oma trepikojas. Kingi igasse sellisesse majja rahu, lootust, mõistlikku suhtumist ning üksteisega arvestamist. Aita meil kanda maski, kuid samas hoida silmad ja südamed avatud, et märgata Sind oma ligimeste silmades.

Sinu riik tulgu, Sinu tahtmine sündigu nagu taevas, nõnda ka Tallinnas. Aamen

EELK Püha Vaimu koguduse Püha Timoteose ja Püha Tiituse osakoguduse preester TUOMAS MÄKIPÄÄ:

„Jeruusalemm, Jeruusalemm, kes sa tapad prohveteid ja viskad kividega surnuks need, kes su juurde on läkitatud! Kui palju kordi olen ma tahtnud su lapsi koguda, otsekui kana kogub oma pesakonna tiibade alla, ent teie ei ole tahtnud!“ (Mt 23:37).

Armas Issand, Sina igatsed koguda oma lapsi, otsekui kana kogub oma pesakonna tiibade alla. Luba, et võtaksime kuulda Sinu üleskutset olla koos Sinu armastuse ja Vaimu varju all nii, et teeniksime oma ligimest, nagu Sina meid oled teeninud. Too paranemist meie ihule ja mõtetele, et ülestõusmispühaks valmistudes oleksime kord Sinu loodud uudsevili.

Aita meil olla need, kes nende kuude jooksul, milles pandeemia mõjutab meie tegevust, rajavad oma elu usule, usaldusele, armastusele ja hoolekandele. Seda palume Jeesuse Kristuse, Sinu Poja läbi, kes kannatas meie pärast ning nüüd elab igavesti. Aamen.


Tallinna Toomkogudus 22.03.2021

Pühapäev, 21 juuli 2024
 • 11:00 – 12:30
  MISSA - 9. pühapäev pärast nelipüha. Õpetaja Joel Siim, diakon Renè Paats, organist Gustav-Leo Kivirand

Laupäev, 27 juuli 2024
 • 12:00 – 12:30
  ORELIPOOLTUND - Ines Maidre. Kavas J. S. Bach, P. Cochereau, R. Sløgedal

Pühapäev, 28 juuli 2024
 • 11:00 – 12:30
  MISSA - 10. pühapäev pärast nelipüha. Ustavus Jumala andide kasutamisel. Õpetaja Arho Tuhkru, organist Kadri Ploompuu

 • 14:00 – 15:00
  MISSA Merivälja Südamekodus

Kolmapäev, 31 juuli 2024
 • 19:00 – 20:00
  Kesknädala ORELIKONTSERT - Ilze Reine (Läti). Kavas J. S. Bach, F. Mendelssohn, M. Reger, R. Dubra. Piletid 10/7 €

Laupäev, 03 august 2024
 • 12:00 – 12:30
  ORELIPOOLTUND - Liina Rahuoja. Kavas F. Mendelssohn, A. Milner, A. Pärt

Pühapäev, 04 august 2024
 • 11:00 – 12:30
  MISSA

Suur kalender

Maarja kirik

Maarja kirik