KONTSERT – Shippensburgi ülikooli kontsertkoor ja segakoor Tulesäde 11. mail

Kontserdil esinevad Shippensburgi ülikooli kontsertkoor (USA), dirigent Elizabeth Aragunde ja segakoor Tulesäde, dirigent Kristin Pintson.
Kontserdile on vaba sissepääs. Korraldab Music Travel Baltics


Shippensburgi ülikooli kontsertkoori kava:
Ukrainian Alleluia – Craig Courtney
Praise the Lord – Traditional Cameroon, arr. Ralph Johnson
Bright Canaan – arr. Alice Parker and Robert Shaw
O occhi manza mia – Orlando di Lasso
Aupres du ma blonde – arr. Alice Parker and Robert Shaw
I Love My Love – Gustav Holst
Lux Aurumque – Eric Whitacre
Shenandoah – arr. James Erb
Ubi Caritas – Ola Gjeilo
Kodutee – Part Uusberg
Tykus Tykus – Vaclovas Augustinas
I’m Gonna Sing ‘til the Spirit Moves in My Heart – Moses Hogan
Prayer of the Children – Kurt Bestor


Segakoor Tulesäde kava:
Karl August Hermann „Ilus oled, Isamaa!“
Igor Stravinski „Pater noster“
Pärt Uusberg „Valgust!“
Veljo Tormis „Küla kuuleb“
Peep Sarapik „Ta lendab mesipuu poole“


Shippensburgi ülikooli kontsertkooris laulavad üliõpilased pea kõikidelt erialadelt. Ülikoolis ei õpetata muusikat, seega kooriga liituvad tudengid teevad seda sügavast armastusest laulmise vastu, mis on selle kollektiivi ainulaadne tugevus. Koori repertuaar hõlmab väga erinevaid stiile ja ajaloolisi ajastuid keskajast tänapäevani. Rühm annab aastas mitu kontserti nii ülikoolilinnakus kui ka väljaspool. Lisaks laulmisele on koor tegev heategevusprojektides nii ülikoolilinnakus kui ka kogukonnas, näiteks Ukraina toetamine meditsiinitarvete kogumise kaudu, talveriiete korraldamine abivajajatele ja töö kohalikes põllumajandusettevõtetes, et aidata kaasa toidupuuduse probleemi lahendamisele.
Koor on väga põnevil Baltikumi tuuri üle, sest see on kõige idapoolsem koht, kuhu koor kunagi reisinud on.
Segakoor Tulesäde on 2021. aasta sügisel kahe Eesti Muusika- ja Teatriakadeemia (EMTA) tudengi, Kristin Pintsoni ja Aveli Meelese algatusel loodud noortekoor. Esimesel hooajal anti jõulukontsert ning kevadel lauldi EMTA suures saalis Aveli lõpueksamil. 2022. aasta 1. oktoobril, rahvusvahelisel muusikapäeval, anti koos Vigala Meeskoorikesega kolm kontserti Põlvas: esimene päästekomandos päästjatele, teine haiglas töötajatele ja patsientidele ning kolmas, avalik tasuta kontsert toimus Põlva Muusikakoolis. Aprillis võeti osa Kristini kooridirigeerimise eriala lõpueksamist. Koor võtab osa käesoleva aasta noorte laulupeo protsessist. Segakoor Tulesäde lauljate hulka kuuluvad peamiselt harrastuslauljad, aga leidub ka neid, kes on muusikat õppinud.


Tallinna Toomkogudus 11.05.2023

Suur kalender

Maarja kirik

Maarja kirik
blog.aidol.asia youngteens.net a-coon.com