ORELIPOOLTUND 22. aprillil – esineb Jan Lehtola

Orelipooltunnis esineb soome organist Jan Lehtola.


Kavas:

Otto Olsson Praeludium et fuga diss-Moll, op. 56 (1935)

Felix Mendelssohn Praeludium und Fuge e-Moll, opus 35/1
(seadnud Oskar Merikanto, 1915)

Oskar Merikanto Passacaglia fis-molli, op. 80 (1913)

Kutsume kuulama!

Jan Lehtola, soome orelikunstnik ja Sibeliuse-Akadeemia õppejõud, on aktiivse kontserttegevuse ning pedagoogitöö kõrval salvestanud 15 Soome orelihelilooja kogutud teosed.
Muusikadoktor Lehtola on õppinud orelimängu Helsingis, Amsterdamis, Stuttgartis, Lyonis ja Pariisis. Lehtola lõpetas magistriõpingud Helsingi Sibeliuse Akadeemia kirikumuusika osakonnas ja sooritas oreli A-diplomieksami suurepärase hindega aastal 1998.
Lehtola on mänginud paljudel festivalidel nii Soomes, kui mujal maailmas. Tähtsamad kontserdipaigad on olnud Pariisi la Trinité – kirik, Londoni Westminster Abbey ja St. Paul’s Cathedral, Altenburgi lossikirik, Peterburi Marinski, Leipzigi Gewandhaus ja St. Thomas ning Berliini, Magdeburgi, Tallinna ja Riia toomkirikud.
Regulaarselt heliloojatega koostööd tegev Jan Lehtola on toonud esiettekandele 120 uudisteost, millest orelikontserte on olnud 12.

Jan Lehtola oli Organum-ühingu juhatuse esimees aastatel 2009-2014. Ta on Helsingi Musiikkitalo varsti valmiva, Euroopa ühe suurima kontsertoreli muusikaprogrammi eest vastutava Musiikkitalon Urut Soimaan sihtasutuse juhatuse esimees. Lehtola on avaldanud kolm muusikateaduslikku uurimust, kirjutanud mitmeid artikleid ning pidanud raadioettekandeid.


Tallinna Toomkogudus 19.04.2023

Suur kalender

Maarja kirik

Maarja kirik
blog.aidol.asia youngteens.net a-coon.com