Toomkirikus toimus 28. jaanuaril orelimaraton

28. jaanuaril toimus toomkirikus pidulik orelimaraton veidi enam kui 3 tundi kestnud kontserdi ja sellele järgnenud ettekannetega. Orelimaraton oli pühendatud Ladegasti-Saueri oreli restaureerimise 25. aastapäevale.
Galakontserdil esines 19 organisti: Kristel Aer, Piret Aidulo, Olga Gams, Anna Humal, Erika Jefimova, Tiit Kiik, Gustav-Leo Kivirand, Ulla Krigul, Aare-Paul Lattik, Pille Metsson, Kersti Petermann, Brigitta Petropavlova, Kadri Ploompuu, Hille Poroson, Liina Rahuoja, Aivar Sõerd, Tiia Tenno, Kadri Toomoja ja Andres Uibo. Kavas oli palju romantilist orelimuusikat (Mendelssohn, Franck, Vierne, Reger jt), rõõmustavalt mitmeid eesti heliloojate teoseid (Tobias, Süda, Karindi, Lepnurm, Mägi jt), aga ka ukraina muusikat ning kõlas ka J. S. Bachi teos.

Kontserdiosale järgnenud ettekanded oreliintonaator Matthias Ullmannilt ja toomkiriku orelihooldajalt Toomas Mäeväljalt puudutasid nii Tallinna toomkiriku kui Kaarli ja Jaani kirikute, aga ka Eestimaa orelite temaatikat laiemalt.

Orelimaratonil esinenud organistid (vasakult paremale), 1. rida: Kristel Aer, Liina Rahuoja, Kadri Ploompuu, Gustav-Leo Kivirand, Aivar Sõerd, Anna Humal, Kadri Toomoja, Andres Uibo; 2. rida: Tiit Kiik, Hille Poroson, Brigitta Petropavlova, Olga Gams, Piret Aidulo, Kersti Petermann, Ulla Krigul, Erika Jefimova. Foto: Joel Siim
Orelimaratonil esines Aare-Paul Lattik. Foto: Piret Aidulo
Orelimaratonil esines Pille Metsson. Foto: Piret Aidulo
Ettekanded tegid Matthias Ullmann ja Toomas Mäeväli. Foto: Piret Aidulo

Tallinna Toomkogudus 30.01.2023

Suur kalender

Maarja kirik

Maarja kirik
blog.aidol.asia youngteens.net a-coon.com