Orelipooltund 2. juulil – Marianne Gustafsson Burgmann

Sel laupäeval, 2. juulil kell 12 esineb toomkiriku orelipooltunnis Marianne Gustafsson Burgmann Soomest.
Kavas J. Rheinberger, S. Karg-Elert, L. Egebjer
Ootame teid kuulama!
Marianne Gustafsson Burgmann (muusikadoktor) õppis kirikumuusikat, orelit ja koorijuhtimist Sibeliuse Akadeemias. Ta sai sealt diplomi oreli erialal kevadel 1996 ning sooloorganisti diplomi Piteå National College of Music’u kontsertorganisti klassist kevadel 1998. Tema debüütkontsert toimus 2000. a. mais Helsingi toomkirikus.
Marianne Gustafsson Burgmann tegutseb nii solistina kui koos mitmete kooride ja instrumentalistidega nii Soomes kui välismaal. Ta on välja andnud soolo CD Ingå kiriku orelil aastal 2001. Marianne Gustafsson Burgmann töötab kirikumuusikuna Ingå koguduses alates 2000. a. kevadest. 2010-2013 oli ta kammerkoori Västnyländska kammarkören dirigent.
Marianne Gustafsson Burgmann lõpetas Sibeliuse Akadeemia muusikadoktori (DocMus) osakonna mais 2021. Ta on spetsialiseerunud 19. saj. Saksa orelimuusika, eriti Josef Rheinbergeri interpreteerimisele. Tema praeguse uurimistöö keskmes on Saksa filosoofia ja Euroopa muusikakultuuri mõju Soome muusikakultuurile.


Tallinna Toomkogudus 01.07.2022

Suur kalender

Maarja kirik

Maarja kirik
blog.aidol.asia youngteens.net a-coon.com